Kontakt oss her

 

Beskyttelse: Forleng levetiden til din elektriske I/O™ aktuator

Alternativet «Protection» i Actuator Connect™ konfigurator beskytter utstyret mot feilbruk og bidrar til å forebygge skader og driftsstans. Flere funksjoner kan hjelpe deg med å oppnå optimal ytelse for ditt bruksområde.


La Hunter veilede deg gjennom Protection-funksjonene til en I/O aktuator, ett av flere alternativer som kan konfigureres i Actuator Connect konfigurator for LINAK® I/O grensesnitt.

Les mer om vårt I/O grensesnitt her, eller last ned en gratis versjon av den nyeste Actuator Connect konfigurator.

Last ned Actuator Connect

Hvordan fungerer funksjonen som kobler ut strømmen?

Algoritmen for strømbegrensning beskriver hvordan den elektriske aktuatoren reagerer på en hindring. Eller sagt med andre ord; hvordan den registrerer en hindring og hvor raskt den reagerer på den.

Dersom aktuatorens strømforbruk stiger over den innstilte grensen, bruker aktuatoren PWM (Pulse Width Modulation) til å regulere motorhastigheten for å prøve å holde strømforbruket under den innstilte grensen. Aktuatoren gjør dette kontinuerlig til aktuatoren slutter å bevege seg (mekanisk blokkert) – bestemt ved overvåking av Hall feedbacksignal. Aktuatoren stopper hvis det ikke er noen Hall-pulser i løpet av et angitt tidsrom.

Hva er fordelene med ramp opp/ramp ned av hastighet?

LINAK® tilbyr innstillinger for start (ramp opp) og stopp (ramp ned) av den elektriske aktuatoren som et alternativ til øyeblikkelig stopp. Med ramp opp og ramp ned akselererer aktuatoren langsomt til full hastighet når bevegelsen startes, eller deselererer langsomt fra full hastighet ved stopp. Med denne funksjonen unngår du hopping og oppnår jevn drift.

Du kan velge mellom standardinnstillingene fra LINAK eller opprette dine egne innstillinger for gradvise hastighetsendringer. Denne funksjonen gir jevnere bevegelse og reduserer belastningen på utstyret, noe som forlenger aktuatorens levetid betydelig.

Hva er en kjøretilstand?

I noen tilfeller må eksterne faktorer være på plass før aktuatoren kan starte. Du kan bruke det tredje digitale innsignalet som en ekstern forutsetning for å tillate bevegelse.

Aktuatoren kan kobles direkte til et signal fra f.eks. en ekstern sensor for å kontrollere om disse betingelsene er etablert før den kjører.

Visste du dette?

I/O™ aktuator har en forhåndsdefinert strømgrense som slår av strømmen til motoren hvis denne grensen nås. Her kan du stille inn spesifikke strømgrenser gjennom hele slaglengden, og du kan stille inn 10 variable grenser i hver retning – hver med 10 % intervall. I innstillingene for start og stopp kan du gradvis øke eller redusere aktuatorens hastighet ved start eller stopp av bevegelsen. Dette bidrar til at aktuatoren får lengre levetid og gir jevn bevegelse.

Har du et spørsmål?

- Teamet vårt er klar til å hjelpe deg med teknisk informasjon, oppstart av prosjekter og mye annet.

Kontakt oss